Ademcoaching

ademcoaching

"Je lichaam weet het antwoord
en je adem wijst je de weg ernaartoe."

Veel fysieke, emotionele en mentale klachten worden veroorzaakt door (verborgen) stress en trauma.

De ademhaling speelt een belangrijke rol in de oplossing ervan.

Hoe uit (verborgen) stress en trauma zich nog meer?

Je kunt het gevoel hebben altijd maar door te moeten gaan. Of dat je juist niet op gang kunt komen. Je loopt bij jezelf, je werk of relaties steeds tegen dezelfde vervelende dingen aan. Je wordt makkelijk getriggerd en reageert ‘overdreven’ voor je gevoel. Je bent snel overprikkeld en bezorgd. Je voelt je niet fit en zit niet lekker in je vel.

Ook je ademhaling geeft een indicatie over de hoeveelheid spanning in je lijf.

Stress en trauma zetten zich als spierspanning vast in je lijf. Die spanning zorgt ervoor dat je lichaam op verschillende plekken minder soepel en beweeglijk wordt, ook rondom je longen. Het beperkt je adembeweging waardoor je, meestal ongemerkt, minder goed ademt.

Ademsessies helpen om spanning door stress en trauma te ontladen.

Door je natuurlijke manier van ademen te herstellen, zet je je lichaam weer in beweging en maak je spanning los. Verborgen stress en trauma krijgen de kans om gehoord, gezien, erkend en geuit te worden. De energie ervan kan ontladen worden, zodat het uit je systeem kan en daarmee verwerkt wordt.

Meer ruimte voor je adem geeft meer ruimte aan jezelf.

Ademtherapie

De Verbonden Ademhaling is krachtige techniek om energie in beweging te zetten, die zich gaandeweg in je leven heeft vastgezet in je lichaam. Onverwerkte pijnlijke herinneringen en negatieve gedachten met de daarbij horende emoties, blijven ons autonome zenuwstelsel het signaal van stress geven en ontlokken daarmee een fight, flight of freeze respons in ons lichaam. 

Dit is terug te zien in de manier waarop we ademhalen. We ademen minder vol, vrij en vloeiend, zoals een natuurlijke en ontspannen ademhaling zou zijn.

De Verbonden Ademhaling bootst deze natuurlijke manier van ademen actief na, waardoor de vastzittende energie weer gaat stromen. Zowel lichamelijk, mentaal als emotioneel werkt dit enorm bevrijdend.

Sessie van 1,5 / 2 uur: € 95,-

Ademtraining

Bij ademtraining leer je je bewust te worden van je eigen ademhaling en hoe je deze kunt verbeteren. Met oefeningen leer je meer fysieke ruimte te maken voor je ademhaling. Ook leer je hoe je via je adem je energie kan reguleren. Hoe je jezelf kunt activeren of juist tot ontspanning kunt brengen.

Daarnaast leer je welke rol het autonome zenuwstelsel speelt bij je ademhaling en hoe je veerkrachtiger kunt worden in het omgaan met uitdagingen en stress in je werk en leven.

Door te werken aan tempo, volume en diepte van de ademhaling leer je op een natuurlijke en gezonde manier ademen. Dit brengt verlichting bij fysieke, emotionele en mentale klachten.

Sessie van 1 uur: €65,-

Ademtherapie en -training geeft verlichting bij:

Fysieke klachten

 • (Chronische) vermoeidheid
 • (Chronische) hyperventilatie
 • Luchtwegproblemen
 • Maag- en darmklachten
 • Overgewicht
 • Fysieke gevolgen van stress
 • Verzwakt immuunsysteem

Emotionele klachten

 • Stress, burn-out
 • Angst- en paniekgevoelens
 • Somberheid en depressieve gevoelens
 • Onverwerkt (jeugd-)trauma
 • Gevoelens van frustratie en/of onmacht

Mentale klachten

 • Vastzitten in negatief denken
 • Concentratieproblemen
 • Moeite met focussen
 • Geheugenproblemen, vergeetachtigheid
 • Verlaagde creativiteit

Iets over mij:

Na jaren het pad van persoonlijke bewustwording te hebben gelopen, ontdekte ik een paar jaar geleden het ademen. In die periode was ik op zoek naar een manier die mij direct in verbinding kon brengen met mijn onbewuste patronen. Dat wat dieper in mijn lichaam vastgehouden werd en waar ik met mijn hoofd en bewustzijn niet bij kon. Diepgewortelde overlevingspatronen die mij beschermden toen het nodig was, maar die er nu voor zorgden dat ik me niet fit en vrij voelde.

Wat hield mij nog steeds voor een deel vast in het verleden? Ademwerk gaf daarop voor mij het antwoord. Ik leerde technieken die mij hielpen mijn ademhaling te verbeteren, waardoor ik me beter ging voelen. Ik kreeg meer energie, maar ook verbeterde mijn concentratie en kwamen mijn emoties meer in balans. Via de techniek van de Verbonden Ademhaling kon eindelijk jarenlang opgeslagen spanning in mijn lijf echt ontladen. In de ademcoachopleiding leerde ik deze techniek toe te passen voor mezelf en anderen. 

In mijn praktijk kun je terecht voor ademtraining om je ademhaling te verbeteren. Wil je wat dieper graven in jezelf, dan kun je kiezen voor ademtherapie. Hierin begeleid ik je om via de Verbonden Ademhaling en coaching oude patronen los te laten en dichter tot je eigen kern te komen.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Neem contact met me op
dan we kijken samen naar wat mogelijk is.

Instagram: @energybreath.nl