Search
  • Energy Training

Thuis de natuur in jezelf brengen.


Misschien baal jij er ook best wel een beetje van dat je in deze tijd, waarin we allemaal zoveel mogelijk thuis moeten blijven, niet zo vaak de natuur in kan als dat je misschien zou willen. Ik zou met het mooie weer wat we hebben, al veel meer in het bos hebben gewandeld. Lekker opladen en m’n energieën weer in balans krijgen!Wanneer we in de natuur zijn, worden onze stress en onze gevoelens van angst of frustratie vanzelf minder. In ons lichaam wordt de bloeddruk lager, de hartslag vertraagt, de spieren ontspannen zich en de productie van onze stresshormonen neemt af. Dit komt allemaal ten goede aan ons immuunsysteem en die willen we, zeker nu, op volle kracht hebben. De natuur helpt ons gezond te blijven.


Als ik nu niet de natuur in kan, breng ik de natuur wel in mij.

Onderzoek heeft laten zien dat je niet in de natuur hoeft te zijn om er de lichamelijke en emotionele voordelen van te plukken. Wanneer je je voorstelt dat je in de natuur bent en je laat dat beeld helemaal tot je gevoel doordringen, worden dezelfde processen in je lichaam geactiveerd als wanneer je écht in de natuur bent.


Hoe je dit doet, is eenvoudig:


Zorg dat je gemakkelijk zit of ligt.


Sluit je ogen (of spiek in het begin nog even naar een afbeelding van de natuur die je mooi vindt of een foto die je zelf gemaakt hebt van de natuur, waar je goede herinneringen aan hebt. En sluit daarna je ogen 😉).


Ontspan je spieren en adem rustig naar je buik.


Visualiseer jezelf dan op de plek waar je wilt zijn. Aan het strand, in het bos of op een berg; het maakt niet uit wat, zolang jij er maar een sterke affiniteit mee hebt.


Gebruik al je zintuigen om de ervaring zo echt mogelijk te laten zijn: wat zie je, welke geluiden hoor je, hoe ruikt de omgeving waar je zit, hoe voelt de lucht om je heen op je huid en krijg je nog een specifieke smaak in je mond terwijl je op deze plek bent?


Blijf in gedachten en gevoel zolang op de plek als dat jij prettig vindt. Misschien is dat 5 minuten, misschien is het een half uur of langer. Het kan allemaal.


Kom weer terug in het hier en nu op de plek waar je zit of ligt in huis. Hou nog even je ogen gesloten en voel na hoe je je nu voelt. Hoe voelt je lijf en hoe is je gevoel of stemming?


Je kunt deze visualisatie zo vaak doen als je wilt. Lang of kort; net wat op dat moment voor jou goed voelt.


Hoe vaker je visualiseert (dit geldt niet alleen voor deze) hoe makkelijker het gevoel ervan zich in je verdiept en hoe beter je je ervan kunt gaan voelen.


Ik ben benieuwd hoe het voor je was om dit te doen en of je de natuur een plekje in jezelf hebt kunnen geven.


Natuurlijk hoop ik dat we snel weer vaker echt de natuur in kunnen, tot die tijd wens ik je heel veel plezier met deze visualisatie.


Liefs, Belinda

38 views0 comments

pagina's:

bedrijfsgegevens:

Energy Training BV

 

OUDENBOSCH

+31 6 50 74 89 84

info@energytraining.nl

www.energytraining.nl

KvK  56704984

Volg ons:

  • Facebook
  • LinkedIn

© 2008-2020 by Kever Creations