Search
  • Energy Training

Tijd voor verandering

Updated: Apr 15, 2020

Geschreven door: MichielWaarom zou een organisatie na bijna 11 jaar opnieuw beginnen? Het lijkt even onlogisch als bomen die in de herfst hun prachtige bladerdek afwerpen om vervolgens kaal door de winter te gaan. Als kind vond ik dat vreemd vanwege de verspilling van energie. Nu weet ik

wel beter.


Begin 2008 ben ik Energy Training gestart vanuit de gedachte dat alles energie is. Alle ideeën, iedere stoel en elk geluid dat je hoort is energie. Het heeft een trilling en het bevat informatie. Dat betekende dat ik met mijn trainingsbureau vanuit die basis zou gaan trainen. Mijn doel was om mensen zich hiervan bewust te maken en ze te leren ermee te werken. Het was een mooie visie.Voor mij is het combineren van persoonlijke wensen en het invullen van klantbehoeften altijd al een tweede natuur geweest.

Uiteindelijk ben ik kennis en vaardigheden gaan trainen op het gebied van communicatie, verkoop en management. Ik had daar al ruim ervaring in opgedaan en kon het prima overbrengen. Logisch toch; om dan dit pad in te slaan? Een eigen bedrijf opzetten en runnen was al genoeg uitdaging. Voor mij is het combineren van persoonlijke wensen en het invullen van klantbehoeften altijd al een tweede natuur geweest. Zo heb ik me het afgelopen decennium vooral gericht op wat mijn klanten nodig hadden en van mij verlangden. Het was nog niet de tijd voor iets nieuws of ik was zelf nog niet zover.


Na mijn trainingen heb ik regelmatig gesprekken met deelnemers die specifieke vragen hebben of me iets aanvullends willen vertellen. Ik houd hiervan omdat het openheid biedt en ze mij een blik gunnen in hun persoonlijke wereld. Ze delen hun interne communicatie. Geladen soms met onzekerheid, twijfels of juist vol van creatieve overdenkingen. Hieruit zijn mijn coachingsgesprekken ontstaan en heb ik mijn aanpak hierin verder ontwikkeld.


Als coach help ik mensen zichzelf te leren kennen, zodat ze situaties leren overzien en zich staande kunnen houden of juist verder kunnen groeien tijdens hun werk en in hun leven. Zo heb ik een heel pallet aan situaties voorbij zien komen. Van ‘belemmerende overtuigingen’, die iemand weerhouden om met meer energie te leven. Via ‘overlevingsstrategieën ’die aanvoelen als gemakkelijk zittende kleding, maar waarvan de ‘kleuren’ niet meer passen. Naar ‘weerstand’, waarbij iemand ‘weer-tot-stand’ is gekomen en dan blokkeert. Hiervoor biedt coaching een aanpak om weer in beweging te komen. Om de energie weer te verhogen en te laten stromen. Coaching geeft zo een leidraad voor persoonlijke ontwikkeling en leert je omgaan met situaties.


Bij trauma zijn pijn, verdriet en/of angst diep in iemand verankerd. Er is een onvermogen ontstaan om dit constructief aan te pakken.

In sommige situaties merkte ik dat coaching niet voldoende was om een iemand verderop te helpen. De oorsprong van de problematiek lag in die situaties dieper verborgen in iemands persoonlijkheid. Wanneer iemand bijvoorbeeld een trauma met zich meedraagt, vraagt dit om therapie. Bij trauma zijn pijn, verdriet en/of angst diep in iemand verankerd. Er is een onvermogen ontstaan om dit constructief aan te pakken. Soms is de verbinding zo diep, dat iemand het zelf niet meer beseft.Vanuit mijn wens om ook deze mensen ondersteuning te geven, heb ik een regressietherapie opleiding gevolgd. Deze vorm van therapie is zeer praktisch en zorgt ervoor dat niet alleen over het probleem gepraat wordt, maar dat het ook wordt herbeleefd. Hierdoor kan iemand op mentaal, emotioneel en lichamelijk niveau volledige verwerking van de traumatische gebeurtenis doormaken.


Door al deze ontwikkelingen en vernieuwingen is Energy Training niet meer wat het destijds was. Ook ik heb meerdere keren mijn bladeren afgegooid om daarna weer een nieuwe start te maken. Nu snap ik waarom de bomen dit doen. Het laat energie stromen en geeft ruimte voor vernieuwing wanneer het nodig is. In de afgelopen jaren is Energy Training geëvolueerd van een bureau voor vaardigheidstrainingen naar een ontwikkelingsbureau voor mensen die zowel professioneel als persoonlijk willen groeien.


Als partners zijn we goed op elkaar ingespeeld en vullen we elkaar aan in de mogelijkheden die we met Energy Training kunnen bieden.

Een uitbreiding van Energy Training is hiervan het gevolg. Belinda vervult een actieve rol binnen Energy Training als ademcoach. Vanuit haar tientallen jaren van persoonlijke ontwikkeling en als gediplomeerd ademcoach begeleidt ze mensen op een authentieke en empathische wijze bij hun ontwikkeling. Als partners zijn we goed op elkaar ingespeeld en vullen we elkaar aan in de mogelijkheden die we met Energy Training kunnen bieden.


Onze trainingen en workshops zijn nu gericht op het vergroten van je mogelijkheid tot zelfreflectie en zelfsturing in je professionele en/of persoonlijke ontwikkeling. Wanneer dat om vaardigheden vraagt komen die ook aan bod. Via het overzicht op de nieuwe website zie je welke trainingsonderwerpen we bieden voor organisaties. Met onze coaching helpen we je grip te krijgen op uitdagende werk- of levenssituaties. Belemmeringen, weerstand of emotionele omstandigheden kunnen we samen aanpakken. Ook wanneer (jeugd)trauma je blokkeert of je emotioneel overvalt, kun je bij ons terecht.


We begeleiden je terug naar jouw eigen basis. Daar waar je weet wat keuzes zijn in je werk of leven die écht bij jou horen. Daar waar je sturing kunt geven aan je gedachten, gevoelens en handelen. Daar waar je de regie over jezelf kunt terugvinden. Daar waar je je eigen energie kunt managen om je leven te veranderen.


Dit is waarom ik een nieuwe start maak: om Energy Training werkelijk de invulling te geven waarvoor ik het 11 jaar geleden begonnen ben.93 views0 comments

pagina's:

bedrijfsgegevens:

Energy Training BV

 

OUDENBOSCH

+31 6 50 74 89 84

info@energytraining.nl

www.energytraining.nl

KvK  56704984

Volg ons:

  • Facebook
  • LinkedIn

© 2008-2020 by Kever Creations