Therapie

Therapie

Tijdens een trainings- of coachingstraject werk je altijd aan jezelf. Soms gebeurt het dat je dan tegen oude stukken van jezelf aanloopt. Oude belemmeringen, ingesleten patronen en beperkende  overtuigingen. Daar is niets mis mee. Zo leren we allemaal van onszelf.

Moeilijker wordt het wanneer deze blokkades hun oorsprong hebben in het verleden (vaak de jeugd). Je wilt wel verder, maar het lukt niet om écht vooruit te komen, te groeien en/of te ontwikkelen. ‘Iets’ houdt je steeds maar weer tegen, terwijl je eigenlijk niet weet waarom. Dit kan een moment zijn om een therapeutisch traject op te starten.

Net als bij training en coaching werk je bij therapie aan jezelf. Het verschil is alleen dat je bij therapie op zoek gaat naar de oorsprong van een probleem wat je (onbewust) met je meedraagt. Je krijgt de mogelijkheid dit alsnog te verwerken en je leert er anders mee omgaan.

Ademtherapie

De Verbonden Ademhaling is krachtige techniek om energie in beweging te zetten, die zich gaandeweg in je leven heeft vastgezet in je lichaam. Onverwerkte pijnlijke herinneringen en negatieve gedachten met de daarbij horende emoties, blijven ons autonome zenuwstelsel het signaal van stress geven en ontlokken daarmee een fight, flight of freeze respons in ons lichaam.

Dit is terug te zien in de manier waarop we ademhalen. We ademen minder vol, vrij en vloeiend, zoals een natuurlijke en ontspannen ademhaling zou zijn.

De Verbonden Ademhaling bootst deze natuurlijke manier van ademen actief na, waardoor de vastzittende energie weer gaat stromen. Zowel lichamelijk, mentaal als emotioneel werkt dit enorm bevrijdend.

Regressietherapie

Teruggaan naar het verleden wordt ‘regressie’ genoemd.

Veel klachten en problemen hebben hun oorsprong in gebeurtenissen of ervaringen uit je verleden. Zo’n gebeurtenis of ervaring kan traumatisch voor je zijn geweest, waardoor je nu vanuit je overlevingspatroon leeft. Om dit patroon te doorbreken, kan het een logische stap zijn om naar dit moment of deze periode terug te gaan en het alsnog te verwerken.

Ook wanneer je niet weet waar de oorsprong van je klachten ligt, kan dit een onbewuste herinnering zijn, waardoor je voelen en denken reageert alsof je nog steeds in dezelfde situatie zit.

Bij regressietherapie word je door de therapeut op ondersteunende wijze begeleid de gebeurtenis of ervaring uit je verleden te herbeleven met als doel je onverwerkte emoties alsnog te verwerken. Diepe emotionele verstoringen en trauma verliezen hierdoor hun ‘lading’, waardoor er alleen een draagbare herinnering overblijft.