Meer over Therapie voor organisaties

Tijdens een trainings- of coachingstraject werk je altijd aan jezelf. Vaak gebeurt het dat je dan tegen oude stukken van jezelf aanloopt. Oude belemmeringen, ingesleten patronen en beperkende  overtuigingen. Daar is niets mis mee. Zo leren we allemaal van onszelf.

 

Moeilijker wordt het wanneer deze blokkades hun oorsprong hebben in het verleden (vaak de jeugd). Je wilt wel verder, maar het lukt niet om écht vooruit te komen, te groeien en/of te ontwikkelen. ‘Iets’ houdt je steeds maar weer tegen, terwijl je eigenlijk niet weet waarom. Dit kan een moment zijn om een therapeutisch traject op te starten.

Net als bij training en coaching werk je bij therapie aan jezelf. Het verschil is alleen dat je nu nog een laagje dieper in jezelf gaat.

 

Wat je onbewust met je meedraagt wordt zichtbaar voor je. Het komt naar de oppervlakte waardoor je je er bewust van kunt vrijmaken door het alsnog te verwerken. Je leeft dan niet langer (onbewust) vanuit het verleden, maar bent écht in het hier en nu aanwezig. Van hieruit kun je zelfbewust en toekomstgericht verder ontwikkelen en je werk en leven vormgeven.

Je kunt therapie binnen je organisatie inzetten als zelfstandig traject of als onderdeel binnen een coachingsstraject. Net als bij coaching wordt therapie alleen op basis van vrijwilligheid van de medewerker ingezet.

  • Facebook
  • LinkedIn

© 2020 by Kever Designs.